Se fac plati pentru proiectele POS CCE

 

Platile pentru proiectele derulate în cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE) s-au deblocat, potrivit unui comunicat transmis luni de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).

Astfel, începând de luni, se reia decontarea sumelor catre beneficiarii programului, valoarea totala a platilor din perioada urmatoare ridicându-se la 133 milioane de lei (peste 29 milioane de euro).

Pe parcursul celor 5 luni în care platile au fost suspendate, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice a semnat 1.725 de contracte de finantare reprezentând 100% din proiectele Întreprinderilor Mari si Cercetarii, 77% din cele ale Energiei, 59% din cele ale IMM.
‘Desi la preluare am descoperit peste un miliard de lei plati nedecontate catre Comisia Europeana si aproximativ 3.700 de proiecte ‘uitate’ de mai bine de doi ani, am reusit sa schimbam complet situatia. Obiectivul general al POS CCE îl constituie cresterea productivitatii întreprinderilor locale, acestea fiind, practic, motorul economiei românesti’, a declarat Nicolae Rotileanu, secretar de stat responsabil cu gestionarea fondurilor europene în cadrul Ministerului Economiei.

Din demersurile de debirocratizare si simplificare a procedurilor face parte si eliminarea obligativitatii scrisorii de confort pentru semnarea contractului între autoritate si beneficiari, precum si procesarea cererilor de rambursare prin proceduri simplificate, potrivit MECMA.

Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice este un document negociat cu Uniunea Europeana prin care se urmareste încurajarea cresterii productivitatii întreprinderilor românesti pentru reducerea decalajelor fata de nivelul Uniunii Europene. Institutia care gestioneaza acest program este Ministerul Economiei prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial de Crestere a Competitivitatii Economice. POS CCE acopera domenii precum Sistemul productiv si retehnologizarea IMM-urilor si întreprinderilor mari, Cercetare/Dezvoltare, IT si Comunicatii, Energie.

Agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie