Ministrul Justitiei are dreptul legal sa propuna pe oricine gaseste de cuviinta pentru functiile de sef al DNA si de procuror general

 

Premierul Victor Ponta a declarat într-un interviu difuzat duminica de Pro Tv ca ministrul Justitiei are dreptul legal sa propuna pe oricine gaseste de cuviinta pentru functiile de sef al DNA si de procuror general.

Întrebat daca ar fi de acord ca Laura Codruta Kovesi, fostul procuror general al României, sa fie nominalizata la sefia DNA, premierul a evitat un raspuns clar, afirmând ca nu are atributii în acest procedeu.

„Nu-mi apartine aceasta atributie, de a nominaliza persoane pentru functia de sef al DNA sau al Parchetului General. Acel ministru (al Justitiei – n.r.) nu are fata de mine nicio obligatie legala si a fost unul dintre punctele pe care le-am discutat cu doamna Mona Pivniceru atunci când a devenit ministru al Justitiei – nu-i spun nici eu, nici altcineva pe cine nominalizeaza. (…) Orice fel de propuneri va face doamna Pivniceru si le asuma si are dreptul legal sa le faca”, a spus Victor Ponta.

Laura Codruta Kovesi a declarat la finalul mandatului de procuror general ca nu exclude o candidatura pentru Directia Nationala Anticoruptie si nici o eventuala functie care presupune o activitate legata de Mecanismul de Cooperare si Verificare.

Agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie