Ion Dobrica interimar la Banca Comerciala Carpatica

 

Nicolae Surdu si-a încheiat mandatul de trei ani de director general al Bancii Comerciale Carpatica (BCC), iar interimatul va fi asigurat de Ion Dobrica, director executiv al diviziei Controlling si Trezorerie.

„Consiliul de Supraveghere al Bancii Comerciale Carpatica, întrunit în data de 11 octombrie 2012, a hotarât preluarea atributiilor de conducere ale directorului general – presedinte al Directoratului de catre Ion Dobrica, director executiv al Diviziei Controlling si Trezorerie, începând cu data de 12 octombrie 2012, ca urmare a încheierii contractului de mandat al lui Nicolae Surdu”, se arata într-un comunicat transmis, vineri, de Carpatica Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Surdu si-a început mandatul în octombrie 2009.

În perioada în care Surdu s-a aflat la conducere, Banca Comerciala Carpatica si-a consolidat pozitia, crescându-si cota de piata pâna la 1,4%.

„Banca Comerciala Carpatica a reusit deja sa demonstreze durabilitatea si siguranta unui business românesc si sunt convins ca, prin obiectivele propuse, prin implicare, devotament si responsabilitate îsi va continua trendul ascendent pe care se afla în prezent”, a declarat Surdu, într-un comunicat.

Ion Dobrica are 59 de ani si o experienta de peste 35 de ani în domeniul economic si bancar, dintre care peste 13 în cadrul Bancii Comerciale Carpatica. El coordoneaza activitatea diviziei Controlling si Trezorerie a Carpatica, totodata este director executiv si membru al Directoratului.

Carpatica a înregistrat în primul semestru un profit net de 9,2 milioane lei, fata de o pierdere de 7,2 milioane lei în perioada similara a anului trecut. În acelasi timp, profitul operational a crescut de doua ori si jumatate, la 28,1 milioane lei.

Activele totale ale bancii au crescut cu 35,4%, de la 3,87 miliarde lei la 5,242 miliarde lei.

Banca are un capital social de 314,6 milioane lei, divizat în 3,146 miliarde de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Carpatica este controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea, care detine indirect aproape 46% din actiuni. În nume propriu el controleaza 41,29%, iar prin Atlassib mai are 4,55%. Carabulea a fost condamnat în aprilie la un an si sase luni de închisoare cu suspendare, pentru dare de mita, iar la începutul lunii octombrie a fost eliberat conditionat.

Unul dintre partenerii de afaceri ai acestuia, Corneliu Tanase, are 11,22% din actiuni. Totodata, fiul unui fost partener de afaceri al lui Carabulea, Alin Albu, detine un pachet de sub 5% din actiuni. În actionariat se afla, printre altii, persoanele fizice Antonio Gian Olivo – 4,79% si Lucio Olivo – 5,77%.

Actiunile bancii au închis sedinta bursiera de vineri în crestere cu 0,82%, la 0,0367 lei. La acest pret, capitalizarea bursiera a Carpatica este de 115,4 milioane lei (25,7 milioane euro).

Stefan Musgociu, Zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie