Catalin Chelu condamnat la inchisoare cu executare in dosarul Mita la MAI

 

Omul de afaceri Catalin Chelu a fost condamnat, ieri, de Tribunalul Bucuresti la sase ani de închisoare cu executare în dosarul „Mita la MAI”, pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat în Ministerul de Interne Dan Valentin Fatuloiu.

Potrivit deciziei instantei Tribunalului Bucuresti, Catalin Chelu a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru dare de mita si cumparare de influenta, pedeapsa ce a fost majorata cu un an pentru gravitatea faptelor. Omul de afaceri Catalin Chelu va avea astfel de executat sase ani de închisoare.

Totodata, instanta i-a condamnat pe Nitache Stefan Badea la patru ani de închisoare cu executare, pe Gabriel Constantinescu la doi ani de închisoare cu suspendare si pe Cristi Antonel Bunu la sase luni de închisoare cu suspendare.

Instanta a mentinut sechestul asigurator impus de procurorii DNA pe banii ridicati la momentul sechestrului si a ridicat sechestrul de pe mai multe bunuri ale lui Catalin Chelu.
Decizia nu este definitiva, putând fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

În acest dosar, trimis instantei în decembrie 2010, Catalin Chelu a fost acuzat de dare de mita si cumparare de influenta, iar Nitache Stefan Badea, Cristi Antonel Bunu si Gabriel Constantinescu, apropiati ai omului de afaceri galatean, de complicitate la dare de mita.
Potrivit procurorilor, Chelu este acuzat ca, din august si pâna în 12 noiembrie 2010, „i-a promis chestorului-sef Dan Valentin Fatuloiu” suma de un milion de euro. În schimbul banilor, Fatuloiu – care, potrivit procurorilor DNA, a fost denuntator în acest dosar – trebuia ca, în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Administratiei si Internelor, sa „îndeplineasca acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv sa stopeze prelucrarea în sistem integrat a informatiilor din dosarele penale având ca obiect infractiuni comise de catre Chelu Catalin Constantin si persoanele apropiate acestuia”.

Curierul National.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie