Arestari in dosarul vanatorii ilegale de la Cernavoda

 

Toate cele noua persoane retinute în dosarul vânatorii ilegale de la Cernavoda, trei italieni si sase români, au fost arestate preventiv, pentru 29 de zile, printre principalele acuzatii care li se aduc fiind nerespectarea regimului armelor si munitiilor si abuz în serviciu în forma calificata.

Cele noua persoane, cetatenii italieni Luigi Sgobba, Danielle Quattrociochi si Giovianni Piatinni, împreuna cu românii Danut-Vasile Miron, Aurelian Pana, Florin Popa, Gheorghe Dobre, Victor Olteanu si Iulian Taranu, au fost prezentate, vineri seara, unei instante a Judecatoriei Medgidia, cu propunerea de arestare preventiva, sub acuzatiile de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, participatie improprie la braconaj, complicitate la participatie improprie la braconaj si abuz în serviciu în forma calificata, transmite corespondentul Mediafax.

Magistratii au admis propunerea procurorilor si au emis pe numele celor noua persoane mandatele de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Politistii constanteni, coordonati de un procuror al Parchetului de pe lânga Tribunalul Constanta, au facut, miercuri dimineata, descinderi la doua unitati hoteliere din Cernavoda, existând informatii ca mai multi cetateni italieni ar fi fost implicati în partide de vânatoare organizate ilegal si ar detine câteva mii de cartuse peste limita legala. În total, în cursul zilei si serii de miercuri, peste 20 de persoane, între care 12 cetateni italieni, au fost audiate de procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Constanta, iar noua dintre acestea, trei cetateni italieni si sase români, au fost retinute pentru 24 de ore.

Între acestia se afla si seful Asociatiei Judetene de Vânatoare si Pescuit Sportiv (AJVPS) Constanta, Danut-Vasile Miron, mai multi paznici de vânatoare, dar si Luigi Sgobba, cetateanul italian care organiza sedintele de vântoare pentru compatriotii sai, în schimbul a câte 1.500 de euro pentru un astfel de sejur. Ultimul grup adus de acesta în România a sosit în tara în data de 2 octombrie, cei 20 de italieni fiind cazati în doua unitati din zona Cernavoda – hotelurile Yahoo Best si Domneasca.

Mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie