Recursul la demararea insolventei Hidroelectrica

 

Curtea de Apel Bucuresti a amânat joi, pentru 18 octombrie, pronuntarea în cazul recursului declarat de doua societati comerciale si o organizatie sindicala la decizia de declansare a procedurii de insolventa a Hidroelectrica.

Reprezentantii administratorului judiciar al Hidroelectrica, EuroInsol, s-au aratat nelinistiti de amânarea pronuntarii în cazul recursului declarat SC Alpiq Romenergie SRL, SC Alpiq Romindustries SRL si al sindicatului „Hidrosind” la decizia de declansare a procedurii de insolventa a societatii.

„Ne nelinisteste putin aceasta amânare pentru ca nu prea este uzuala. Motivul invocat a fost îmbolnavirea grava a completului de judecata. Asteptam în continuare. Aceasta este a doua amânare”, a declarat administratorul judiciar al Hidroelectrica, reprezentantul EuroInsol, Remus Borza, la un post privat de televiziune.

Magistratii Sectiei civile a CAB au anuntat, pe 4 octombrie, ca amâna pronuntarea în acest dosar pentru o saptamâna, însa judecatorii au dreptul sa amâne de mai multe ori luarea unei decizii.

CAB a judecat pe 4 octombrie recursul SC Alpiq Romenergie SRL, SC Alpiq Romindustries SRL si al sindicatului „Hidrosind” la decizia Tribunalului Bucuresti, care a hotarât reorganizarea Hidroelectrica si demararea procedurii insolventei.

Instanta a respins doua exceptii invocate de reprezentantii administratorului judiciar al Hidroelectrica, exceptia inadmisibilitatii recursului si cea a lipsei calitatii procesuale active a recurentilor.

Reprezentantii SC Alpiq Romenergie si SC Alpiq Romindustries au sustinut în instanta ca Hidroelectrica era pe profit în momentul declararii procedurii de insolventa, iar ulterior demararii acestei proceduri, s-a emis un alt document, în care s-au luat în calcul debite pe 30 de ani.

Avocatii recurentilor au sustinut ca judecatorul sindic care a decis insolventa Hidroelectrica a angajat societatea într-o procedura care se dovedeste „dezastruoasa” pentru Hidroelectrica si au cerut modificarea hotarârii instantei de fond si respingerea cererii de intrare în insolventa a companiei producatoare de energie electrica.

Tribunalul Bucuresti a admis pe 20 iunie cererea companiei Hidroelectrica de a intra în insolventa, administrator judiciar fiind desemnat Remus Borza, partenerul coordonator al firmei Euroinsol.

În timpul judecarii cererii de intrare în insolventa, reprezentantii unora dintre companiile care au de încasat bani de la Hidroelectrica au cerut recuzarea judecatorului, pe motiv ca acesta a respins toate cererile de interventie în dosar.

De asemenea, judecatorul a respins o cerere de interventie depusa de reprezentantii sindicatului salariatilor din Hidroelectrica, Hidrosind.

Compania Hidroelectrica si-a solicitat insolventa în data de 15 iunie.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, practicianul în insolventa Remus Borza, a declarat, pe 4 octombrie, ca admiterea recursului declarat de doua societati comerciale si o organizatie sindicala la decizia de insolventa a Hidroelectrica ar duce la falimentul companiei si, implicit, România ar „ramâne în bezna”.

El a acuzat cele doua societati care au formulat recurs la decizia Tribunalului Bucuresti de declarare a insolventei Hidroelectrica ca nu doresc decât alte contracte privilegiate cu aceasta companie.

Agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie