Curtea de Apel Ploiesti: 5.000 de procese pe rol pentru returnarea taxei auto

 

Aproape 5.000 de procese prin care cei care au cumparat masini cer returnarea taxei de poluare au intrat, în primele noua luni ale acestui an, pe rolul Curtii de Apel Ploiesti, numarul acestor dosare fiind de trei ori mai mare decât cel înregistrat în perioada similara a anului trecut.

Un numar de 4.890 de dosare care au ca obiect returnarea taxei de poluare au intrat, în primele noua luni ale acestui an, pe rolul Curtii de Apel Ploiesti, care judeca recursuri si apeluri la sentintele pronuntate de instantele inferioare din judetele Prahova, Buzau si Dâmbovita.

Conform datelor furnizate de Biroul de informare si relatii publice al Curtii de Apel Ploiesti la solicitarea Mediafax, 4.890 de dosare care au ca obiect taxa de poluare au intrat în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie pe rolul Curtii de Apel Ploiesti, numarul dosarelor de acest fel fiind de trei ori mai mare decât cel înregistrat în perioada similara a anului trecut, respectiv de 1.503 dosare.

Din totalul de 4.890 de dosare, 3.154 au fost deja solutionate.

Reprezentantii Curtii de Apel Ploiesti au spus ca „nu exista o statistica a solutiilor pronuntate în aceste dosare dar, în mare parte, la nivelul Curtii de Apel Ploiesti ca instanta de recurs au fost mentinute solutiile instantelor de fond prin care s-a dispus restituirea sumelor reprezentând taxa de poluare”.

Ordonanta de urgenta 1/ 2012 care vizeaza amânarea pâna la 1 ianuarie 2013 a datei de la care devine obligatorie aplicarea taxei auto, a fost aprobata, marti, de deputati, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Ordonanta initiata de Guvenul Boc prevede amânarea datei de la care devine obligatorie aplicarea taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate în România, asupra unui autovehicul rulat si pentru care nu a fost aplicata taxa speciala pentru autoturisme sau taxa de poluare pentru autovehicule.

Amânarea opereaza de la intrarea în vigoare a acestei ordonante, din februarie 2012 si pâna la 31 decembrie 2012.

Ordonanta reglementeaza si situatia persoanelor care au achitat taxa pentru transcrierea dreptului de proprietate a autovehicului. În acest caz, contribuabilii se pot adresa organelor abilitate pentru restituirea taxei platite, conform Ordonantei 92/2003 privind codul de procedura fiscala.

Daciana Ilie, Zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie