Tot ce se mai asteapta în acest an este vânzarea pe bursa a 15% din actiunile Transgaz

 

Ceea ce s-a întâmplat cu programul de privatizari din ultimul timp „este o bataie de joc”. Conditiile de piata pentru privatizari nu sunt dintre cele mai bune, în actuala conjunctura economica din Europa, dar acest lucru nu înseamna ca nu trebuie sa încercam, în continuare, sa vindem pe bursa sau sa privatizam o parte dintre companiile de stat, comenteaza analistul financiar Dragos Cabat esecul programului de privatizari din 2012.

Statul spera sa obtina anul acesta din privatizari în jur de un miliard de euro, dar tot ce a obtinut au fost cei 37 mil. euro din privatizarea pe bursa a 15% din Transelectrica.

În 2012, potrivit unui plan initial, ar fi trebuit privatizate pe bursa companiile Transelectrica – 15%; Transgaz – 15%; Romgaz – 15%; Hidroelectrica – 10%; Nuclearelectrica – 10%.

Dupa intrarea în insolventa a Hidroelectrica, tot ce se mai asteapta în acest an este vânzarea pe bursa a 15% din actiunile Transgaz.

Tot anul acesta ar fi urmat sa fie privatizate SC Cupru Min, Oltchim si ISCIR-CERT. Dar privatizarea Cuprum Min si a Oltchim a esuat. Posta Româna si Tarom ar putea fi scoase în acest an la privatizare, dar este greu de anticipat rezultatul.

„Trebuie sa organizam bine licitatiile, sa cautam investitori seriosi. Daca nu vin, nu vin, dar asta nu înseamna ca nu trebuie facut nimic. Daca investitorii nu vin, mai asteptam. Dar, în primul rând, nu trebuie sa ne batem joc, pentru ca ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp este o bataie de joc. Niciuna dintre privatizarile de acum nu a fost bine pregatita”, afirma Cabat.

Iulian Anghel,Zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie