S-a redus ritmul la constructia autostrazilor

 

Santiere de autostrazi finantate din bani europeni precum Orastie-Sibiu sau Nadlac-Arad (lot 2), care înaintau în primele doua luni de vara cu 6 pâna la 10 procente pe luna, si-au redus ritmul de constructie pâna la 1-2% în intervalul 1 august-1 septembrie.

Astfel, cele patru loturi de pe autostrada Orastie-Sibiu, care în luna iulie avansau cu circa 9-10% fiecare, au înaintat cu cel mult 2% în luna august. Si în cazul autostrazii Deva-Orastie avansul s-a domolit: daca în iulie înainta cu 11,7%, în perioada 1 august-1 septembrie acesta a adaugat 7,8%.

Pe lista santierelor care înainteaza foarte încet ramâne în continuare si Suplacu de Barcau-Bors, ultimul tronson din Autostrada Transilvania pe care americanii de la Bechtel îl mai construiesc. Soseaua a înaintat cu 0,13% în ultima luna de vara si cu mai putin de 1% în tot anul 2012.

La polul opus, primul lot al autostrazii Timisoara-Lugoj, cu o lungime de 9,5 kilometri, este finalizat si ar urma sa fie inaugurat saptamâna aceasta, sau cel putin asta sustine unul dintre constructorii acestui tronson, firma Spedition UMB.

Andreea Neferu, Zf.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie