Dacian Ciolos, comisar european pentru Agricultura: Romania trebuie sa fie activa in procesul decizional

 

Comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, considera ca România trebuie sa aiba în aceasta perioada o prezenta activa în ceea ce priveste deciziile care se iau la nivel european în domeniul agriculturii, atragând atentia ca nu e suficient doar sa ai un comisar pe domeniul respectiv.

‘E important ca în perioada 2012-2013 sa existe o prezenta activa în procesul acesta decizional, ca nu-i suficient sa ai un comisar care îti cunoaste bine agricultura, ci trebuie sa fii activ si în procesul decizional. Nu spun ca nu este România, dar spun ca trebuie sa fie pâna la capa’, a declarat, vineri, Dacian Ciolos, la o întâlnire cu agricultori clujeni si cu presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu.

El a mai spus ca imediat dupa alegerile parlamentare noul guvern trebuie sa pregateasca programul de dezvoltare rurala si de sustinere a agriculturii.

‘Pe urma, ar trebui lucrat în paralel înca de pe acum – si eu sper ca imediat dupa alegerile parlamentare noul guvern sa înceapa sa lucreze – pe pregatirea viitorului program de dezvoltare rurala si a programului de sustinere a agriculturii din 2014 încolo. Adica, în 2013 sa putem clarifica toate aspectele. Eu personal, cu echipa mea de români, le-am spus deja primului ministru, ministrului agriculturii – o sa le spun si celor care vor fi dupa alegeri – ca voi fi în continuare foarte activ si prezent, ca asta înseamna sa poti sa valorifici faptul de a avea un comisar european care îti cunoaste bine specificul agriculturii, nu doar declarativ. Si as vrea efort din ambele parti’, a subliniat Dacian Ciolos.

Comisarul european a avut vineri o întâlnire cu agricultori clujeni si cu factori de decizie din domeniul agriculturii si al dezvoltarii rurale din judetul Cluj, întâlnire care a fost organizata de Consiliul Judetean Cluj.

Agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie