Star Transmission, firma romano-germana, construieste o noua fabrica, la Sebes

 

Compania româno-germana Star Transmission, care produce la Cugir componente pentru industria auto , intentioneaza sa îsi extinda activitatea si sa construiasca o noua unitate de productie la Sebes, investitie prin care ar fi create circa o mie de noi locuri de munca.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Alba, Florin Roman, a declarat într-o conferinta de presa ca institutia pe care o reprezinta si Primaria din Sebes au semnat un protocol cu societatea româno-germana Star Transmission Cugir, prin care compania va fi sprijinita sa îsi extinda activitatea si sa construiasca o noua unitate de productie la Cugir, transmite Mediafax. Florin Roman a spus ca firma intentioneaza sa construiasca o hala de productie la iesirea din Sebes, spre Vintu de Jos, pe DN 7, si un centru de cercetare în localitatea Petresti, sat aflat în componenta Sebesului.

Roman a afirmat ca reprezentantii companiei au cerut sprijin pentru dezvoltarea platformei industriale, deoarece au nevoie de un anumit tip de infrastructura, de mutarea unei linii de electricitate, de prelungirea retelei de canalizare, da r si de modificari în reteaua de drum care sa permita traficul TIR-urilor ce aprovizioneaza fabrica sau care preiau produse acesteia. El a adaugat ca o delegatie din partea actionariatului german va merge, saptamâna viitoare, la Cugir, pentru a analiza viitoarea investitie, urmând, cel mai probabil, sa ia o decizie în aceasta privinta.

„Vestea buna e ca, luni, ei vor avea o vizita din partea actionariatului german si sunt sanse foarte mari sa fie aprobata aceasta investitie, ceea ce înseamna ca vor fi create circa o mie de locuri de munca noi”, a spus Florin Roman. Compania româno-germana Star Transmission Cugir a fost înfiintata în 2001 în urma unei asocieri dintre Daimler AG, care detine 78% din actiuni, si Compania Nationala ROMARM S.A., care detine restul de 22%. Societatea produce roti dintate si parti de angrenaje pentru industria internationala de automobile.

Stanciu Ioana, Incomemagazine.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie