Va iesi Hidroelectrica din insolventa sau va intra in faliment?

 

Hidroelectrica ar putea iesi din insolventa pâna la 31 decembrie, iar intrarea companiei în faliment ar cauza disparitia „unui monopol” de pe piata serviciilor de reglare a sistemului energetic si ar avea ca efect „intrarea în bezna” a României, potrivit administratorul judiciar al companiei.

„Este în interesul tuturor, banci, politicieni, angajati, manageri la Hidroelectrica si chiar a administratorului judiciar sa închidem procedura pâna la 31 decembrie 2012 .  E un lucru greu, nu spun imposibil, dar foarte greu. (…) Hidroelectrica iesita din insolventa nu va mai semana deloc cu actuala Hidroelectrica. Va fi o societate care va realiza un profit între 80 si 100 de milioane de euro, va fi o societate etalon”, a declarat joi avocatul Remus Borza, seful firmei Euro Insol, administratorul judidiciar al Hidroelectrica.

Hidroelectrica a intrat în insolventa în luna iunie din cauze precum vânzarile de energie la preturi mult diminuate fata de referinta pietei, managementul deficitar si seceta prelungita.

Producatorul de electricitate a pierdut 1,1 miliarde euro în perioada 2006-2012 din vânzarea energiei prin contracte directe la preturi mici.

Borza spunea în luna septembrie ca insolventa Hidroelectrica va fi un succes si va putea fi replicata si la alte societati.

„Nu înseamna ca dispare cel mai mare producator de energie (daca Hidroelectrica ar intra în faliment, n.r.). Probabil s-ar putea suplini cantitatea de energie. Dar dispare un agent economic care are un monopol pe piata serviciilor tehnologice de sistem. Fara Hidroelectrica România ramâne la propriu în bezna, în întuneric”, a spus Borza.

În procesul de renegociere a contractelor directe a energiei, Euro Insol a reziliat acordurile cu companiile Alpiq RomEnergie, Alpiq RomIndustries, Energy Holding, EFT AG, EFT România si Euro P.E.C

Mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie