Nelu Ioan Botis vrea inapoi functia de la AJOFM

 

Fostul ministru al Muncii Nelu Ioan Botis a declarat, joi, la iesirea de la Parchetul General, ca s-a prezentat pentru a depune ”câteva acte” si pentru a se interesa în ce conditii raportul sau de serviciu de la AJOFM Bistrita-Nasaud poate fi repus în valoare.

”Am depus câteva acte (…) si am dat o declaratie. (…) Raportul meu de servicu (n.r. la AJOFM Bistrita-Nasaud) a încetat si cred ca în mod abuziv si vreau sa vedem în ce conditii raportul acesta de servicu poate fi repus în valoare. (…) În mod normal prin lege ar trebui sa ma reîntorc pe acea functie. Nu poate fi vorba de pretentii financiare (…), raportul de serviciu a fost suspendat. Am cerut sa fiu repus în functie (…) am cerut sa vad în ce masura acel raport este abuz în serviciu”, a afirmat Botis.

Întrebat despre conflictul de interese sesizat de ANI si declinarea competentei Agentiei fostul ministru a evitat sa faca precizari pe aceasta tema.

”Nu stiu în ce stadiu este dosarul legat de conflictul de interese”, a mai spus Botis.

ANI a sesizat, în aprilie 2011, DNA în vederea cercetarii fostului ministru al Muncii Ioan Botis pentru conflict de interese, în legatura cu proiectul „Sansa la demnitate” derulat de Asociatia Parteneriat Euroactiv Bistrita, în care sotia acestuia era platita în calitate de consilier.

Inspectorii de integritate au solicitat DNA, tot la acea vreme, cercetarea sotiei fostului ministru, Ligia Adina Botis, în calitate de expert de tip A în cadrul proiectului „Sansa la demnitate”, respectiv în calitatea de asociat unic si administrator al SC Mobil Construct SRL, pentru savârsirea infractiunii prevazute de art. 183 alin. 1 din Legea nr. 78/2000, ca urmare a diminuarii ilegale a resurselor obtinute din bugetul general al proiectului, prin activitatile desfasurate în dubla calitate.

De asemenea, ANI solicita cercetarea si altor persoane implicate în acest proiect, respectiv Dorin Radu Stoian, reprezentant al Asociatiei Parteneriat Euroactiv Bistrita, Magda Carmen Diana, manager al proiectului, acuzata de gestionarea în mod fraudulos prin folosirea unor documente inexacte a unora dintre activitatile proiectului, având ca rezultat diminuarea ilegala a resurselor din bugetul general al Comunitatilor Europene.

În plus, ANI a dispus, în aprilie 2011, sesizarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala în vederea stabilirii obligatiilor fiscale referitor la veniturile din cedarea folosintei bunurilor realizate în baza contractului de închiriere nr. 41/1 noiembrie 2010.

Agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie