Aeroportul Iasi va fi modernizat cu bani de la Consiliul Judetean Iasi

 

Consiliul Judetean Iasi va demara o investitie în valoare de 185 mil. lei (41 mil. euro) pentru lucrari de modernizare a aerogarii iesene. Pâna în prezent a fost semnata autorizatia de constructie necesara demararii acestui proiect, iar în perioada urmatoare va fi lansat anuntul pe siteul de achizitii publice, în vederea gasirii unui constructor pentru realizarea primei etape a noii piste.

Conform reprezentantilor CJ Iasi, prima etapa a modulului I reprezinta realizarea unei piste de 2.400 de metri, iar pentru etapa a doua (extinderea pâna la 3.000 de metri) urmeaza sa fie depusa o cerere de finantare europeana.

Modulul I vizeaza suprafata de miscare aeroportuara, pista de aterizare-decolare, calea de rulare, platforma de parcare-stationare aeronave, drum de handling si perimetral, instalatia de balizaj si retele exterioare. Valoarea estimata a lucrarilor pentru aceasta prima etapa a modulului I este de aproximativ 185 mil. lei (41 mil. euro), TVA inclusiv.

Aeroportul Iasi este una dintre cele mai vechi aerogari acreditate din România. În cursul anului 2011, numarul pasagerilor care au tranzitat aeroportul din Iasi a crescut cu 15% fata de 2010, pâna la 184.063 de persoane, conform sitelui aeroportului din Iasi.

Laurentiu Cotu, Zf.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie