Interesele cui le va reprezenta Remus Vulpescu în Hidroelectrica, ale statului român sau ale Fondului Proprietatea?

 

În plin circ mediatic privind privatizarea Oltchim, Remus Vulpescu, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii în Industrie (OPSPI) a fost propus de catre Fondul Proprietatea pentru a fi numit în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, functie din care ar putea încasa anual 20.000 de euro plus o serie de alte beneficii. Mandatul sau ar putea fi de cinci ani.

Informatia apare în materialele care vor fi discutate în adunarea generala a actionarilor, ce se va tine în data de 31 octombrie. „Urmare a convocarii Adunarii Generale a Actionarilor SC PEEH Hidroelectrica SA pentru data de 31.10.2012 având ca si punct pe ordinea de zi alegerea Consiliului de Supraveghere, prin prezenta (…) solicitam aplicarea metodei votului cumulativ în cazul numirii Consiliului de Supraveghere al companiei. De asemenea, propunem numirea de catre actionari în cadrul consiliului de supraveghere al companiei, al urmatorilor: Remus Vulpescu, de profesie avocat (…) si Oana Truta, de profesie economist”, se arata în document.

Un alt document, din septembrie detaliaza si care sunt si conditiile pentru un astfel de post. Astfel, se recomanda drept remuneratie anuala de 25.000 de euro pentru presedintele consiliului de administratie si 20.000 de euro pentru membri simpli. La aceste sume se pot adauga 1.500 de euro pentru fiecare sedinta a Comitetelor Consultative, dar nu mai mult de o sedinta pe luna. Comitetele Consultative sunt un fel de subcomisii în cadrul consiliului de supraveghere si sunt centrate pe anumite domenii. E oferita spre comparatie remunerarea membrilor consiliului de supraveghere de la Petrom, care primesc 20.000 de euro anual si 4.000 de euro pe fiecare sedinta a comitetelor consultative. De asemenea, acestia vor avea asigurare de raspundere profesionala, la care se adauga cheltuielile de transport si cazare.

Nominalizarea lui Vulpescu este ciudata în conditiile în care acesta este deja administrator special  în cazul insolventei Hidroelectrica. Ba mai mult, nominalizarea lui Vulpescu este trimisa si catre OPSPI si în atentia lui … Remus Vulpescu, ca sef al institutiei. Numirea sa din partea FP va naste si o alta întrebare: interesele cui le va reprezenta Vulpescu în Hidroelectrica, ale statului român sau ale FP?

Daniel Ionascu, Jurnalul.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie