Taxa de participare la licitatia pentru CFR Marfa: 20.000 euro. Se repeta ceva?

 

Guvernul va relaxa semnificativ conditiile impuse eventualilor investitori la CFR Marfa legate de cuantumul garantiei si al taxei de participare la licitatia de privatizare, cum a procedat si în cazul Oltchim, solicitând în acelasi timp dovezi privind experienta în domeniu si resursele financiare.

Conditiile legate de cuantumul garantiei si al taxei de participare percepute la licitatia de privatizare a CFR Marfa au fost introduse într-un nou proiect al strategiei de vânzare a companiei, datat 24 septembrie, care difera substantial de forma lansata în dezbatere publica pe site-ul Ministerului Transporturilor la 11 septembrie, în ceea ce priveste cele doua conditii.

Guvernul intentioneaza sa vânda prin licitatie cu strigare un pachet de actiuni reprezentând 100% din capitalul social al CFR Marfa, precum si pachetul care va fi detinut de stat în urma conversiei datoriilor societatii în actiuni si cel rezultat în urma compensarii datoriilor CFR Marfa catre CFR S.A.

În proiectul de strategie aflat înca pe site-ul ministerului de resort este prevazut ca garantia de participare la licitatie care va fi impusa investitorilor interesati va reprezenta 20 % din valoarea nominala a pachetului de actiuni scos la vânzare (52,7 milioane lei), iar taxa de participare la licitatie pentru fiecare investitor/grup de investitori se va ridica la 5% (13,1 milioane lei, respectiv 2,9 milioane euro) din valoarea nominala a pachetului de actiuni. Valoarea nominala a întregului pachet de actiuni detinut de stat la CFR Marfa si oferit spre vânzare se cifreaza la 263,9 milioane lei.

Aceste conditii au fost însa modificate în scadere drastica, iar noul proiect al strategiei de privatizare a CFR Marfa, obtinut de Mediafax, impune o garantie de participare cuprinsa între 3% si 20% din valoarea nominala a pachetului de actiuni si o taxa de participare în suma fixa de doar 20.000 euro.

Mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie