Ilie Carabulea este un om liber

 

Magistratii Tribunalului Alba au respins recursul DNA la eliberarea conditionata a lui Ilie Carabulea, sentinta fiind definitiva si executorie.

Potrivit purtatorului de cuvânt al Tribunalului Alba, Sorina Cristorian, Tribunalul Alba a respins recursul declarat de catre DNA la eliberarea conditionata a lui Ilie Carabulea. Drept urmare, Ilie Carabulea este un om liber, hotarârea fiind definitiva si executorie.

De altfel, comunicarea de la Tribunal a ajuns deja la Penitenciarul Aiud, acolo unde Carabulea si-a ispasit pedeapsa, iar la ora transmiteriia cestei stiri se lucreaza la formalitatile de eliberare.

„Am primit dispozitie de punere în libertate acum 5 minute, prin fax, si urmeaza sa fie pus în libertate”, spune inspector Nicoleta Matarânga, purtator de cuvânt al Penitenciarului Aiud.

Cererea de eliberare conditionata a lui Ilie Carabulea a fost facuta de catre comisia de specialitate din cadrul Penitenciarului Aiud pentru ca, potrivit reprezentantilor penitenciarului, Ilie Carabulea, fiind trecut de 60 de ani, poate fi eliberat pentru buna purtare dupa ce executa doar o treime din pedeapsa, perioada care se calculeaza scazându-se din pedeapsa atât zilele petrecute în închisoare cât si cele în care acesta a muncit în penitenciar.

Reprezentantii penitenciarului spun ca Ilie Carabulea a lucrat în închisoare ca si bibliotecar, acesta „a inventariat fondul de carte, a întocmit fise, a repartizat carti detinutilor, deci o munca specifica de bibliotecar

Ramona Gaina, Adevarul

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie