Flagrant la santajul lui Ion Nicolae, presedintele Universitatii Bioterra

 

Patru persoane au fost prinse în flagrant duminica în Capitala, dupa ce l-au santajat pe presedintele Universitatii Bioterra, Ion Nicolae, caruia i-au cerut 150.000 de euro pentru a nu face publice informatii despre acesta considerate compromitatoare, au precizat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, unul dintre cei patru, care s-a recomandat drept Florin Paraschivescu, director al publicatiei Atac la persoana, l-a contactat în cursul zilei de sâmbata pe soferul lui Nicolae, caruia i-a spus ca, daca presedintele universitatii nu le plateste 150.000 de euro, vor face publice informatii compromitatoare despre acesta. De asemenea, cei patru au cerut sa primeasca duminica un avans „de încredere” de 5.000 de euro, urmând ca restul banilor sa le fie dati luni, dupa deschiderea bancilor.

Soferul i-a spus lui Nicolae despre discutia avuta cu cei patru, apoi presedintele universitatii s-a adresat politistilor, spunându-le ca este santajat.

Duminica, politistii au marcat bancnotele care urmau sa le fie date celor patru, dupa care Nicolae s-a întâlnit în Capitala cu acestia si le-a dat cei 5.000 de euro.

La scurt timp dupa primirea banilor, cei patru au fost prinsi de politisti si dusi la sectiile 1 si 2, pentru audieri, au mai spus aceleasi surse.

Initial, surse apropiate anchetei afirmasera ca persoana santajata este rectorul Universitatii Bioterra. Aceasta functie este ocupata de Cornel Trandafir, în timp ce presedintele Ion Nicolae este totodata si rector fondator, dupa cum se precizeaza pe site-ul universitatii.

Mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie