Emil Boc: Eliberare din arest a fostului edil Sorin Apostu este fireasca si justificata

 

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, sâmbata, ca decizia Înaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) de eliberare din arest a fostului edil Sorin Apostu este „fireasca si justificata”, acesta beneficiind de prezumtia de nevinovatie.

Emil Boc a declarat, sâmbata, presei, ca în cazul Apostu s-a depasit durata prevazuta de Constitutie de sase luni de zile de arest preventiv, regula derularii unui proces fiind „în stare de libertate si nu în stare de arest”.

„Este o decizie fireasca a ICCJ pentru ca regula derularii unui proces este în stare de libertate si nu în stare de arest, exceptia trebuie sa fie arestul, si acest arest într-o durata rezonabila de timp, iar aici cred ca s-a depasit durata prevazuta de Constitutie de sase luni. Eu cred ca decizia instantei este perfect justificata si, la fel ca orice om care se afla în fata unei instante de judecata, beneficiaza în continuare de prezumtia de nevinovatie pâna la ramânerea definitiva a unei sentinte judecatoresti. Si înainte si acum, fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, beneficiaza de prezumtia de nevinovatie si sunt convins ca si-o va apara în fata instantei de judecata”, a spus Boc.

Acesta a adaugat ca va vorbi cu Sorin Apostu si îl va invita si la o întâlnire la Primarie.

„E un lucru normal, a avut o contributie fundamentala la dezvoltarea Clujului si, în continuare, voi pastra relatia cu fostul primar al Clujului”, a mai spus Emil Boc.

Înalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis, vineri, cererea de eliberare depusa de fostul primar al Clujului Sorin Apostu în dosarul în care a fost trimis în judecata pentru fapte de coruptie.

Mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie