Pentru ce strange Florin Pogonaru 13 milioane de lei?

 

Consiliul de administratie al Prod­plast Imobiliare, firma controlata de omul de afaceri Florin Pogonaru si SIF Oltenia, convoaca actionarii pentru revocarea hotarârii de principiu pentru divizarea societatii si propune majorarea capitalului cu 13 mil. lei, la 33,7 mil. lei.

Actionarii Prodplast Imobiliare si-au dat acordul de principiu, în 20 august, pen­tru divizarea firmei care prevedea ca unul din cele doua terenuri din patrimo­niu sa fie transferat unei societati nou înfiintate. Pe un teren din zona Obor din Bucuresti urma sa fie dezvoltat un centru comercial.

Ulterior, consiliul de administratie al Prodplast Imobiliare a revenit asupra pro­­punerii de divizare a firmei si a con­vo­­cat actionarii pentru a revoca decizia.

AGA a fost convocata pentru data de 29 octombrie, potrivit unui raport transmis miercuri de firma bursei de la Sibiu si semnat de presedintele consiliu­lui de administratie si directorul general Tudor Ciurezu. El este totodata si pre­sedinte al CA si director general al SIF Olte­nia, care are 32% din actiunile Prodplast Imobiliare.

Planurile privind dezvoltarea cen­trului comercial au ramas în conti­nua­re si administratorii propun o majo­rare de capital social cu 13 mil. lei, prin aport în numerar. Banii ar urma sa fie utilizati pentru investitiile necesare continuarii proiectului imobiliar.

Terenul pe care se va dezvolta pro­iec­tul este amplasat în Bucuresti, pe strada Ziduri Mosi, în zona Pietei Obor, pe fostul amplasament al fabricii de mase plas­tice Prodplast, care ar urma sa fie mutata. În afara terenului din zona Obor, Prodplast Imobiliare mai detine un teren în Tunari, judetul Ilfov, de circa 3 hectare.

Actionarii Prodplast au decis în 2008 divizarea producatorului de mase plastice în doua firme, dintre care una cu activitati imobiliare, care detine terenurile si cladirile din Bucuresti, evaluate 206,3 milioane lei la acel moment.

Omul de afaceri Florin Pogonaru este actionar indirect al Prodplast Imobiliare, prin mai multe firme.

Stefan Musgociu, Zf.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie