OPSPI e pregatit sa semneze contractul cu Dan Diaconescu

 

Autoritatile sunt gata sa semneze înca de vineri contactul pentru vânzarea capitalului majoritar al societatii Oltchim catre adjudecatarul licitatiei, Dan Diaconescu, a declarat pentru Agerpres, seful OPSPI, Remus Vulpescu.

‘Negocierile au termen maxim pentru semnare luni. Noi suntem pregatiti de astazi (n.r. – vineri) sa semnam contractul’, a spus seful OPSPI.

Partile implicate nu au reusit, pâna în prezent, sa ajunga la un acord scris pentru principalele puncte ale discutiilor, cum ar fi plata salariilor angajatilor, preluarea Arpechim, situatia datoriilor Oltchim.

‘În acest contract, pentru 80% dintre puncte, care nu sunt foarte importante, toata lumea este de acord. Pentru 20% dintre puncte, cele importante, deocamdata nu avem prevederi în contract cu care toate partile sa fie de acord’, a declarat avocatul Daniel Fenechiu, vineri, înainte de reluarea negocierilor.

Reprezentantul lui Dan Diaconescu nu a dat detalii suplimentare în ceea ce priveste confirmarea faptului ca Diaconescu detine suma necesara de 45 milioane euro, precizând, însa, ca îl crede pe clientul sau când spune ca detine banii necesari, ‘fie din împrumuturi/sume atrase, fie din resurse proprii’.

Prezent la negocieri, presedintele Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, a declarat ca cele trei parti au ajuns la un acord în privinta solicitarilor angajatilor, respectiv acordarea salariilor restante înainte de semnarea contractului si repornirea combinatului.

‘Din punctul nostru de vedere, solicitarile noastre vor fi aplicate. Am ajuns la un acord în privinta tuturor punctelor’, a spus acesta.

Sindicalistul a fost contrazis, ulterior, de avocatul Fenechiu, care a precizat ca în scris nu s-a ajuns la un acord, ca ‘nu exista prevederi în contract, dar Dan Diaconescu s-a angajat sa plateasca salariile, apoi sa reporneasca activitatea combinatului Oltchim’.

Negocierile pentru semnarea contractului au început luni, 24 septembrie 2012, iar termenul final este luni, 1 octombrie 2012.

Agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie