Fady Chreih, director executiv Regina Maria: Suntem înca la începuturile complexitatii medicale private
Deocamdata nu avem niciun semn care sa indice crestere la anul. În tara, spre deosebire de Bucuresti, lucrurile sunt dure pentru investitori. Multi dintre ei nu au know-how si au investit în piata privata pentru ca au citit în ziare despre actualul boom de pe aceasta piata. Totusi, se pare ca unii dintre ei au ajuns la concluzia ca este extrem de dificil sa gestionezi sectorul medical si sa gestionezi un spital.
În România, abonamentele au aparut prin 1995. De atunci estimam ca sunt 500.000 de oameni cu abonamente în România, inclusiv cei cu medicina muncii. Abonamente efective, în zona retail, platite din buzunar de catre oameni, sunt destul de putine.
Mereu ne uitam la tarile extrem de performante. Ele au doua atribute principale: educatie extraordinar de ridicata, popor educat din punct de vedere medical, iar puterea de cumparare este mare. România însa nu are acelasi PIB pe cap de locuitor, iar educatia sanatatii e cea socialista, unde statul trebuie sa ofere toate beneficiile.
Cred ca mai rau de-atât nu are cum sa fie si ne îndreptam spre lucruri mai bune în sistemul privat. Speranta de viata ma astept sa fie mai buna, sa creasca, dar suntem înca la începuturile complexitatii medicale private. Peste un an vor fi din ce în ce mai putine voci care sa spuna ca jucatorii privati nu-si asuma complexitatea medicala.
Corina Mirea, Andrei Circhelean, Zf.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!