Catalin Cirstoiu, manager Spitalul Universitar Bucuresti: Un grad universitar îti aduce notorietate, prestigiu

 

Competitia între public si privat poate fi definita în functie de trei elemente: personalul, baza administrativa si baza de servicii. Conflictele si concurenta între privat si public apar atunci când medicii, care lucreaza în mediul public si cel privat deopotriva, se implica în aspecte administrative. Din punctul de vedere al bazei administrative, sunt spitale publice care arata bine si concureaza cu privatul, dar e mult mai dificil sa aduci un spital public la nivel de privat, pentru ca procesul de decizie e mai complicat.

Problema fundamentala e cum colectam acele asigurari obligatorii de sanatate. O coplata, introdusa în modul serios, cu un pachet de baza, minim de servicii, suportat prin asigurare, ar rezolva problema în contextul în care banii sunt cum sunt. Eu nu cred ca solutia e sa fragmentam o structura cum e casa de asigurari.

Niciunul dintre doctori nu va renunta la spitalul public. În spitalele din Bucuresti exista si o legatura indisolubila între spital si UMF. Un grad universitar îti aduce notorietate, prestigiu etc. Pentru spitalele private e mai greu sa intre si în aceasta zona. (…) Pacientii se vor duce la un medic cu vizibilitate, care opereaza, care consulta.

Corina Mirea, Andrei Circhelean, Zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie