20 milioane lei pentru proiectele deja depuse în programul Casa Verde

 

Am gasit posibilitatea de a repune în practica programul Casa Verde, prin alocarea a 20 de milioane de lei pâna la sfârsitul anului pentru proiectele deja depuse”, a spus ministrul Mediului.

Referindu-se la proiectele derulate de Ministerul Mediului în domeniul energiei regenerabile, oficialul a mentionat pe cel care sprijina instalarea sistemelor de termoficare care utilizeaza surse de energie regenerabila, unde exista 38 de proiecte depuse în valoare de 40 de milioane de lei si cel care vizeaza cresterea productiei de energie regenerabila. În acest caz, au fost depuse 68 de proiecte, în valoare de 1,2 miliarde de lei.

Scopul programului Casa Verde este îmbunatatirea calitatii aerului, apei si solului prin reducerea gradului de poluare cauzata de arderea lemnului si a combustibililor fosili pentru producerea energiei termice folosite pentru încalzire si obtinerea de apa calda menajera, prin instalarea sistemelor de încalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încalzire.

Programul consta în acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului de Mediu, în functie de tipul instalatiei.

Cristina Cuncea, Gandul.info

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie