UMB Spedition: Autostrada finalizata inainte de termen

 

Primii 9,5 kilometri din autostrada Timisoara-Lugoj au fost finalizati si vor fi deschisi circulatiei în câteva zile dupa ce o comisie de specialitate face receptia lucrarilor. Potrivit contractului, constructorii ar fi trebuit sa termine acest tronson în primavara anului viitor

Lotul 1 de 9,5 kilometri din Autostrada Timisoara-Lugoj a fost finalizat si mai trebuie doar sa se faca receptia pentru a fi deschis circulatiei, spune Mircea Pop, directorul Companiei de Autostrazi, pentru Economica.net. Finalizarea lucrarilor a fost mult devansata fata de aprilie 2013, o premiera în constructia de drumuri din România. „Toate lucrarile au fost terminate. Acum Comisia de Receptie analizeaza daca toate lucrurile sunt în regula si, dupa aceea, deschidem circulatiei public. E vorba de zile”, spune Pop care adauga ca inaugurarea se va face numai în prezenta oficialitatilor de la Bucuresti.

Recent, tot pentru Economica.net , directorul CNADNR spunea ca pe lotul 1 din Timisoara-Lugoj se va circula pâna la sfârsitul acestei luni. Termenul a fost confirmat si de catre constructorul tronsonului, omul de afaceri Dorinel Umbrarescu. „Acum plantam copacii si ne ocupam de peisagistica. Mai e de finalizat si drumul judetean catre Giarmata care trece pe sub autostrada dar nu e treaba noastra sa-l facem. Categoric autostrada se deschide pâna la sfârsitul lunii”, spunea acum doua saptamâni patronul UMB Spedition.

Constructorii UMB Spedition, compania omului de afaceri Dorinel Umbrarescu, si Carena SpA Impresa din Construzioni se angajasera sa termine lucrarile la autostrada mai întâi în iulie, apoi în august. Din cauza caniculei care s-a abatut peste România lucrarile au fost mult încetinite. Oricum, deschiderea circulatiei în aceasta luna presupune o devansare a termenelor contractuale, o noutate pentru România.

Umbrarescu este în pole-position si pentru câstigarea licitatiei pentru Lotul 2 al autostrazii Timisoara-Lugoj în lungime de 25 de kilometri dar si pentru loturile 2,3 si 4 ale autostrazii Lugoj-Deva, de asemenea din Coridorul 4.

Pretul Lotului 1 din Timisoara-Lugoj este de 47 de milioane de euro. Pretul lotului 2 urmeaza a fi aflat când se publica rezultatele licitatiei însa exista o oferta foarte mica de doar 3,7 milioane de euro/kilometru. 85% din costuri sunt suportate de UE prin fondul de coeziune.

Economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie