Omul de afaceri Calin Mihai Stoica nu poate parasi tara

 

Curtea de Apel Târgu Mures a respins, marti, ca nefondata solicitarea omului de afaceri Calin Mihai Stoia, judecat pentru acte de coruptie alaturi de fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu, de încuviintare a parasirii temporare a tarii.

Potrivit Biroului de Presa al Curtii de Apel Târgu Mures, Stoia poate ataca sentinta cu recurs doar o data cu fondul cauzei, ceea ce înseamna ca va putea face recurs doar dupa ce va fi pronuntata sentinta pe fondul cauzei.

Stoia a solicitat instantei, luni, permisiunea de a parasi temporar tara pentru a sustine demersul sotiei sale de obtinere a cetateniei austriece.

Acesta a spus ca sotia sa are rezidenta în Austria, ca a depus cerere pentru a obtine cetatenia austriaca înainte de casatorie, dar ca prin schimbarea numelui în urma casatoriei aceasta trebuie sa depuna din nou documentatia, iar prezenta lui ar fi necesara.

Avocatul lui Calin Mihai Stoia, Sergiu Bogdan, a precizat ca daca cererea de parasire temporara a tarii va fi încuviintata de instanta, omul de afaceri îsi va rezolva si o problema medicala si ar putea pleca în concediu alaturi de copii.

Calin Mihai Stoia este judecat în stare de libertate dupa ce Înalta Curte de Casatie si Justitie a revocat masura arestarii preventive în luna aprilie a acestui an, însa a impus interdictia de a parasi tara, precum si alte conditii.

Calin Mihai Stoia este judecat în acelasi dosar cu Sorin Apostu si cu sotia acestuia într-un dosar privind infractiuni de coruptie, printre care dare de mita, spalare de bani, fals intelectual.

Agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie