Cat castiga generalii de la Transgaz si Romgaz

 

Actualul directorul general al CFR Calatori, Stefan Adrian Roseanu, a primit anul trecut cele mai mari venituri din salarii si din alte activitati, dintre toti directorii generali ai marilor companii de stat analizate de Economica.Net. Având ca baza doar veniturile din salarii, cel mai bine se câstiga la Nuclearelectrica.

Dumitru Dina, director general al Nuclearelectrica, care  produce, prin cele doua reactoare de la Cernavoda, aproximativ 18% din energia electrica la nivel national, a încasat anul trecut de la SNN venituri din salarii de 205.904 de lei. Acesta este cel mai mare venit salarial primit anul trecut de un director de companie de stat, în urma unei analize Economica.Net realizata pe baza declaratiilor de avere. Mentionam ca nu toti directorii marilor companii de stat si-au facut publice declaratiile de avere pe portalul integritate.eu.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul oficial al companiei, înainte de a fi numit ca director interimar al companiei, în decembrie 2011, Dina a ocupat începând cu 2010 functia de Director Directia Dezvoltare Strategie. SNN a terminat anul trecut cu afaceri de 1,588 miliarde lei (374,8 milioane euro), în crestere cu 4,9%, si un profit net de 95 milioane lei (22,4 milioane euro), de aproape sase ori peste câstigul din 2010.

Spre deosebire de alti actuali directori de companii detinute de stat, Dina nu a înregistrat venituri si din alte activitati, potrivit declaratiei sale de avere.

Cel mai mare al doilea venit salarial i-a revenit anul trecut actualului director general de la Societatea Nationala de Transport al Gazelor Naturale Transgaz Medias, Ioan Rusu. Acesta a încasat anul trecut de la compania nationala, unde ocupa functia  de director general adjunct, un venit salarial de 183.525 de lei, la care s-au adaugat 60.160 de lei din dividende. Transgaz a înregistrat în primele sase luni ale acestui an o cifra de afaceri de 718,27 milioane de lei, în crestere usoara cu circa 0,79% fata de perioada similara a anului trecut.

Codrin Cindrea, directorul general la SNGN Romgaz, a încasat anul trecut  în urma unui contract individual de munca cu producatorul de gaze, 193.647 de lei. De asemenea, Cindrea a primit 4.892  lei de la Cinsiliul Local Medias si 4.242 lei de la Scoala Nationala de Gaz Medias

Dragoi Nicolae, directorul de la Compania Nationala a Huilei a primit anul trecut în calitate de director Em Paroseni venituri salariale de 65.779 lei, în vreme ce Constantin Roibu, directorul Oltchim a beneficiat de un salariu plus îndemnizatie ca membru al Consiliului de Administratie Oltchim în valoare de 56.037 de lei. În conturile lui Roibu au mai intrat anul trecut 22.284 de lei pentru activitatile ca membru în CA al Protectchim SRL si 22.250 ca membru în CA la Designro.

Constantin Zaharia, actualul director general al CFR Marfa, a încasat venituri din pensii în valoare de 31.012 lei, iar Adrian Roseanu, actualul director general de la CFR Calatori a primit anul trecut de la  Editura de Transport si Logistica SRL la care lucra atunci, un salariu de baza de 11.676. Roseanu a mai încasat  127120 lei din închirierea unui imobil catre Editura de Transport si alti 58.940 de lei din închirierea unei cladiri catre Club Feroviar SRL, societate de la care a încasat si suma de 65.652 de lei din reglare de TVA. Roseanu este astfel cel mai înstarit director de companie de stat, luând în calcul încasarile totale de anul trecut ce se ridica la 263.388 lei.

Economica.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie