Alexandru Dragoiu: Gama de tablete E-Boda detine 10% din piata

 

Gama de tablete E-Boda detine 10% din piata, la sase luni dupa intrarea pe acest segment, iar categoria tabletelor va ajunge sa reprezinte 20% din totalul vânzarilor E-Boda în 2012, a declarat Alexandru Dragoiu, fondator E-Boda.

„În luna aprilie, când am lansat prima tableta, am afirmat ca, în 2012, ne vom concentra pe dezvoltarea categoriei de tablete. În aceasta idee am lansat primul model (Impresspeed E1), o tableta premium (IPS Supreme X100), o a doua varianta a primei tablete (Impresspeed E200) si înca trei modele adresate segmentului entry (Impresspeed Essential A100, Essential Smile, Essential Smile Plus). În acest moment, E-Boda detine aproximativ 10% din piata de tablete, în contextul intrarii pe acest segment în urma cu doar sase luni”, a declarat Alexandru Dragoiu.

Fondatorul E-Boda adauga ca, din estimarile de pâna în acest moment, bazate pe evolutia pietei si pe vânzarile înregistrate de la lansarea Impresspeed E1, categoria tabletelor va ajunge sa reprezinte 20% din totalul vânzarilor E-Boda în 2012.

„Cred ca acest procent va creste pe viitor, tinând cont de cresterea accelerata a pietei din ultima perioada si de pretul mediu al tabletelor care este în scadere”, mai spune Alexandru Dragoiu.

Pâna la finalul acestui an, gama de tablete va avea cinci – sase modele, acoperind toate categoriile de preturi.

E-Boda, firma pe care Alexandru Dragoiu a înfiintat-o în 2001, a înregistrat anul trecut o crestere de 10% fata de 2010, ajungând la un volum al vânzarilor de 15 milioane lei.

Tabletele E-Boda din segmentul premium sunt dotate cu procesor Boxchip de 1,2 GHz, iar cele din gama entry cu un Cortex A8 de 1 GHZ. Ecranul multi-touch capacitiv poate fi de 7 inchi (800 x 480 pixeli) sau de 9,7 inchi (1.024 x 768 pixeli). Memoria RAM porneste de la 512 MB DDR3 pâna la 1 GB DDR3. Toate modele sunt dotate cu camera video, difuzor, iesire pentru casti si USB, eventual HDMI pentru conectarea la un televizor. Sistemul de operare este Android 4.0. Tabletele au o greutate de la 300 g la 600 g, iar bateria ofera o autonomie de minimum 4 ore, dar la modelele premium ajunge si la 6 ore de functionare continua.

Exista conectare 3G (prin modem USB) pentru internet, facebook si e-mail.

Capital.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie