5.000 de pagubiti FNI inca mai asteapta banii de la AVAS

 

Presedintele AVAS, Marius Obreja, a declarat, vineri, ca în aceasta toamna va fi emis un act normativ prin care se va putea face o predictibilitate a despagubirilor pentru cei 5.000 de pagubiti FNI care nu si-au primit banii si au de încasat 35 de milioane de lei.

Marius Obreja a declarat, într-o conferinta de presa sustinuta la Prefectura Arad, ca au fost platiti 75 la suta din pagubitii FNI, iar 5.000 de persoane mai asteapta sa le fie restituite bani, în total 35 de milioane de lei.

Întrebat de jurnalisti când crede ca vor putea fi facute platile, presedintele AVAS a spus ca în toamna acestui an va fi emis un act normativ prin care se va putea face o predictibilitate a despagubirilor.

” Din cauza numarului mare de cereri, AVAS a avut probleme majore în a face aceste plati ritmic . Au fost perioade în care conturile noastre au fost blocate cu titluri executorii depuse de catre pabubiti care îsi asteptau restituirea sumelor. Apreciem ca undeva în aceasta toamna, pe baza unui act normativ care urmeaza sa iasa, vom putea face o predictibilitate a despagubirilor, pentru ca în momentul de fata ritmul platilor nu mai tine de noi, ci de aceste titluri executorii”, a declarat presedintele AVAS.

Marius Obreja s-a aflat la Arad pentru a vizita câteva fabrici si pentru o întâlnire cu oameni de afaceri locali, carora le-a prezentat “oportunitatile din portofoliul AVAS”.

În aprilie anul trecut, fostul premier Emil Boc declara ca AVAS trebuie sa plateasca 100 milioane de euro ca despagubiri pentru depunatorii Fondului National de Investitii, la care se adauga noi sentinte judecatoresti privind alte plati de sute milioane euro din cauza greselilor la FNI, bani care puteau fi folositi la salarii si pensii.

În luna februarie anul trecut, Guvernul a decis ca sumele repartizate AVAS de la bugetul de stat sa nu mai poata fi executate silit pâna la 31 decembrie 2013, justificând decizia prin faptul ca, la AVAS, conturile sunt blocate integral si nu pot fi efectuate niciun fel de plati, ca urmare a popririlor instituite de executorii judecatoresti în temeiul unor titluri executorii a caror valoare cumulata la 1 februarie 2011 este de 176,1 milioane lei.

Mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie