Stefan Vuza si-a retras ofertele pentru Oltchim

 

Compania AISA International Cluj, controlata de omul de afaceri Stefan Vuza, si-a retras ambele oferte cu care urma sa participe la licitatia pentru cumpararea Oltchim, potrivit lui Remus Vulpescu, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii în Industrie.

Nu este exclusa varianta în care compania sa revina, pâna la termenul final de depunere a ofertelor, cu o alta oferta. Deocamdata niciun alt investitor nu si-a retras oferta si nici alte oferte noi nu au fost depuse. Mai sunt, însa, 22 de ore”, a declarat Remus Vulpescu, citat de Agerpres.

Pâna în 17 septembrie 2012, reprezentantii PCC, AISA International Cluj, Chimcomplex Borzesti si Dan Diaconescu si-au exprimat intentia de a participa la privatizarea combinatului.

Conform aceleiasi surse, în urma solicitarilor de prelungire a termenului final de depunere a ofertelor de catre Gazprom si de catre Dan Diaconescu, noul termen limita pentru depunerea ofertelor de privatizare este 20 septembrie 2012, ora 12.00. Deschiderea documentelor va avea loc în aceeasi zi la ora 13.30. În data de 21 septembrie, ora 12.00, va avea loc licitatia pentru vânzarea combinatului.

Guvernul a aprobat, în sedinta din 24 august, Memorandumul prezentat de Ministerul Economiei care propune schimbarea strategiei de privatizare a societatii comerciale Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Memorandumul propune privatizarea Oltchim prin vânzarea în procedura colectiva a pachetului de actiuni detinut de statul român la SC Oltchim SA, reprezentând 54,8% din capitalul social, si a creantelor Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului si S.C. Electrica S.A., însumând 1,8 miliarde lei, adica 56% din totalul datoriilor combinatului vâlcean.

Capital.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie