Legislatia pe conflictul de interese si pe incompatibilitate trebuie îmbunatatita

 

Presedintele Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, a afirmat miercuri, la Palatul Parlamentului, ca legislatia în privinta conflictelor de interese si a incompatibilitatii trebuie îmbunatatita, pentru ca si-a atins limitele.

N-as vrea sa fac referire la subiecte particulare. Am fost chemat de presedintele Camerei Deputatilor si de Biroul permanent pentru a discuta anumite aspecte ce tin de legislatia ANI în general, proiecte neviabile, care sunt în dezbaterea Parlamentului, în vederea formularii unui punct de vedere din perspectiva Mecanismului de Cooperare si Verificare”, a declarat Georgescu înainte de începerea întâlnirii cu reprezentantii conducerii Camerei Deputatilor.

Referindu-se la deputatii care si-au angajat rudele la cabinetele parlamentare, presedintele ANI a spus ca toate cazurile cunoscute deja de opinia publica sunt pe rolul instantelor sau al Parchetului General, care vor da solutii.

„Legislatia pe conflictul de interese si pe incompatibilitate trebuie îmbunatatita, pentru ca si-a atins limitele si acesta este scopul acestei discutii. Acum exista noua decizii (n.r. – în ce-i priveste pe deputatii care si-au angajat rude la cabinet), dintre care cinci în favoarea ANI si patru în care instanta nu ne-a dat dreptate. Când se va ajunge la Înalta Curte de Casatie si Justitie va fi o jurisprudenta unitara, cu siguranta„, a sustinut Georgescu.

Agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie