Dan Diaconescu face un joc periculos

 

Seful PP-DD face un joc periculos, iar din dorinta de a îsi creste capitalul electoral ar putea da lovitura fatala combinatului.

Aflat într-o permanenta campanie electorala, liderul PP-DD si realizator tv s-a gândit sa dea lovitura mediatica suprema: îsi leaga numele de Oltchim, combinatul pe care Excutivul sa pregateste sa-l privatizeze mâine, si de a carui soarta depind nu mai putin de 5.000 de oameni.

Senzationalul Dan Diaconescu s-a erijat în ultimele zile în salvatorul combinatului, iar luni a depus o oferta de preluare, mentionând ca îl va cumpara împreuna cu poporul român, pentru a nu îl lasa la mâna „ciocoilor”.

În realitate, este omul care îl poate duce spre pierzanie prin cererea de suspendare a privatizarii, depusa tot de el în instanta, si care are ca termen de judecare luni.

Ce îl supara pe mogul

Concret, Diaconescu nu este de acord cu o decizie a actionarilor Oltchim, de a vinde combinatul împreuna cu datorii de 400 de milioane de euro pe care Oltchim le are la Electrica si AVAS. Însa, explica un specialist, decizia a fost cât se poate de bine fundamentata.

„Legea privatizarii include o prevedere care da posibilitatea ca autoritatea competenta, Oficiul pentru Participatiile Statului si Privatizare în Industrie (OPSPI), sa poata schimba regula de privatizare, împreuna cu actionarii. Nu vad ce temeiuri puteau fi gasite. Pentru a vedea care sunt sansele în instanta ale actiunii introduse de Dan Diaconescu ar trebui însa sa vedem cum a fost aceasta formulata”, a spus pentru EVZ un avocat specializat în drept comercial.

Simpla depunere a actiunii în instanta a complicat mult lucrurile. „Orice întârziere a procesului de privatizare este acum extrem de nefasta”, a completat acesta. În plus, se întreaba avocatul, cum poate fi atacata în instanta o decizie luata de Adunarea Generala a Actionarilor.

Nemaivorbind de „dedublarea” de care da dovada realizatorul TV: depune o cerere de preluare în actualele conditii de privatizare, pe care însa le si contesta la tribunal.

Raluca Florescu, Evz.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie