Cortina Residence, la vânzare la un pret cu 62% mai mic decât datoriile

 

Creditorii ansamblului rezidential Cortina Residence, aflat în insolventa din ianuarie 2010, au decis sa mai înceapa o runda de licitatii pentru vânzarea proiectului. Chiar daca în luna mai activul nu a putut fi vândut la pretul minim de 8 mil. euro, s-a decis reluarea licitatiei de la pretul de circa 9,2 mil. euro.

„Decizia de a demara o noua runda de licitatii apartine creditorilor si nu pot comenta decizia lor. Pot sa spun ca pretul de pornire al primei licitatii este de aproximativ 9,2 mil. euro. Licitatia va avea loc pe 10 octombrie“, a declarat pentru Capital Ovidiu Bîcu manager în cadrul BDO Business Restructuring, lichidatorul ansamblului rezidential.

Procedura de lichidare a Cortina Residence a început în 18 aprilie, când a avut loc prima licitatie, la un pret de pornire de 14,5 mil. euro. Au urmat înca doua care au scazut pretul pâna la minim 8 mil. euro, inclusiv TVA, însa nu au aparut doritori. Nivelul datoriilor pe care creditorii trebuie sa le recupereze se ridica la circa 25 mil. euro.

Proiectul, care trebuia sa cuprinda 270 de apartamente, este finalizat în proportie de 75%. Are construite trei niveluri subterane, structura exterioara pentru parter, etajele unu si doi în proportie de 75% si etajul trei în proportie de 25%. Ansamblul trebuia sa aiba 12 etaje, plus unul retras, cu o suprafata construita de 20.919 mp, însa santierul a fost oprit înca din 2008.

Raportul de evaluare întocmit de Jones Lang LaSalle, la sfârsitul anului trecut, plaseaza valoarea de piata a imobilului la 14,1 mil. euro, fara TVA, si valoarea de lichidare a acestuia la 9,16 mil. euro, fara TVA.

Istoria insolventei

Vehicolul investitional Cefin Real Estate Alpha, prin care a fost dezvoltat ansamblul Cortina Residence, a intrat în insolventa la începutul lui 2010. Printre creditorii companiei se numara bancile Investkredit si Volksbank, precum si compania Romprest Service si firma de constructii elena Edrasis Psallidas.

Cele doua banci au de recuperat circa 16,5 mil. euro din acest proiect si potrivit regulamentului de vânzare, ele pot intra în posesia imobilului cu conditia sa faca dovada acceptului celuilalt creditor, în ceea ce priveste adjudecarea bunului de catre acesta în contul creantei precum si renuntarea din partea acestuia la orice drepturi ce decurg din calitatea de creditor.

Grupul Cefin, care a actionat ca dezvoltator al ansamblului din Baneasa, detine 25% din firma intrata în insolventa, restul de 75% fiind controlata de fondul american de investitii Heitman. Dezvoltatorul a anuntat, înca din 2006, o investitie de 44 mil. euro pentru Cortina Residence.

Urzica Alexandru, Capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie