Victor Ponta: La Oltchim va fi instituita administrarea speciala daca ofertele primite nu vor fi satisfacatoare

 

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca situatia Oltchim (OLT) nu este una fericita, deoarece o oferta este „exotica”, iar cei de la Chimcomplex sunt prea mici pentru a prelua combinatul, dar termenul de privatizare nu va mai fi amânat, iar compania va intra în administrare speciala daca ofertele nu sunt acceptate.

oltchimEl s-a întâlnit, marti, la Palatul Victoria, cu ministrul Economiei si seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii în Industrie (OPSPI) pentru o discutie privind situatia de la Oltchim, întâlnire la finalul careia a sustinut o conferinta de presa.

Nu este o situatie fericita, pentru ca, din pacate, dincolo de cei care sunt deja acolo, din cele doua oferte una este exotica, iar cealalta trebuie verificata din punct de vedere al potentialului financiar. Totusi, cei de la Chimcomplex sunt destul de mici fata de cât de mare este Oltchim. Indiferent însa de rezultatul final, nu vom accepta niciun fel de oferta care presupune pierderea locurilor de munca si dezmembrarea Oltchim. Situatia este foarte dificila”, a spus Ponta.

Întrebat de jurnalisti ce se va întâmpla daca niciuna dintre ofertele primite nu va fi satisfacatoare, premierul a afirmat ca la Oltchim va fi instituita în acest caz administrarea speciala, dar numai ca o solutie pe termen scurt, solutia pe termen lung fiind cooptarea unui investitor puternic.

El a aratat totusi ca termenul de depunere a ofertelor, stabilit la acest moment pentru joi, 20 septembrie, nu va mai fi amânat, iar licitatia publica cu strigare programata pentru vineri va fi organizata în prezenta presei.

Mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie