Incep rundele de alocare a spectrului

 

Ieri s-a încheiat si ultima runda suplimentara a licitatiei de spectru pentru alocarea frecventelor în benzile de 800, 900, 1800 si 2600 MHz, fiind astfel determinati ofertantii câstigatori, blocurile generice câstigate de fiecare, precum si preturile de baza pe care trebuie sa le plateasca acestia. Comisia anunta ca vineri, 21 septembrie 2012 si luni, 24 septembrie 2012, se vor organiza cele 7 runde de alocare, câte una pentru fiecare categorie de frecvente.

În rundele de alocare se va stabili pozitia fiecarui bloc câstigat în banda. Rundele primare si cele suplimentare au permis determinarea numarului de blocuri generice pe care ofertantii câstigatori le-au câstigat în fiecare categorie, precum si preturile de baza ale blocurilor de frecvente respective, dar nu si frecventele specifice care vor fi alocate ofertantilor câstigatori. Rundele de alocare urmaresc definirea modului în care frecventele concrete vor fi repartizate între câstigatori, iar obtinerea pozitiilor preferate în fiecare banda de frecvente se va realiza în urma oferirii unor sume suplimentare de catre participantii la licitatie.

Combinatia de oferte de alocare valabile depuse care are cea mai mare valoare totala dintre toate combinatiile posibile va fi declarata câstigatoare. În cazul în care mai multe combinatii de oferte de alocare valabile au valoarea cea mai mare egala, Comisia va selecta una dintre combinatii prin tragere la sorti.

Operatorii care participa la licitatie sunt 2K Telecom, Cosmote Romanian Mobile Telecommunications, Orange România, RCS & RDS si Vodafone Romania.

Bogdan Biszok, Capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie