Ministerul Justitiei a publicat azi anuntul pentru selectia în functiile de procuror general al României si procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie

 

Ministerul Justitiei a publicat luni pe site-ul institutiei anuntul pentru selectia procurorilor în vederea efectuarii propunerilor de numire în functiile de procuror general al României si procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

ministerul justitieiMinisterul Justitiei a publicat astazi, 17 septembrie, pe site-ul institutiei (www.just.ro) anuntul pentru selectia procurorilor în vederea efectuarii propunerilor de numire în functiile de procuror general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie si procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Anuntul este însotit si de Standardele de organizare si desfasurare a selectiei procurorilor în vederea efectuarii propunerilor de numire în functiile de conducere prevazute de art. 54, alin. (1) din Legea nr. 303/2004 si de Standardele de evaluare a interviului sustinut pentru selectia procurorilor în vederea efectuarii propunerilor de numire în functiile de conducere prevazute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004„, se arata într-un comunicat al MJ transmis luni Agerpres.

Sursa citata mentioneaza ca la elaborarea documentatiei au fost avute în vedere si recomandarile Comisiei Europene, transmise Ministerului Justitiei la data de 11 septembrie.

În 23 august, procurorul general al României, Laura Codruta Kovesi, a declarat ca dupa ce îi va expira mandatul va reveni pe postul detinut anterior, de procuror în structura DIICOT.
Voi face ceea ce scrie în lege. Potrivit legii, în momentul în care îmi expira mandatul de procuror general revin pe postul detinut anterior, respectiv de procuror în structura DIICOT si am sa ma întorc acolo„, a afirmat Kovesi.

Mandatul Laurei Codruta Kovesi în functia de procuror general al României expira pe 2 octombrie.

În 2 august, procurorul general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, Laura Codruta Kovesi, a dispus delegarea pentru sase luni a lui Daniel Morar în functia de procuror-sef al DNA.

Potrivit Legii 247/2005, prin care a fost modificata Legea 303/2004, privind statutul judecatorilor si procurorilor, numirea procurorului general al României, a procurorului-sef al DNA, a adjunctilor celor doi, precum si a sefilor de sectie din cele doua unitati de Parchet este facuta de presedintele României la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii.

Agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie