Gabriel Sburlan, directorul Metrorex: A fost fisurata o conducta de gaze, care nu se afla în planurile de sistematizare

 

Planurile de pe hârtie ale retelelor de conducte nu corespund cu ce se afl a în subteran

Gabriel Sburlan

Flacarile care au izbucnit, vineri seara, pe un tronson de lucru al magistralei V de metrou din cartierul Drumul Taberei readuce în atentia Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) problema sigurantei oamenilor care locuiesc prin preajma santierelor. „Dorel”, excavatoristul care a lovit un racordor al unei tevi secundare de gaz, va fi audiat astazi la ITM, alaturi de reprezentantii Metrorex, Astaldi (constructorul Magistralei 5), dar si de conducerea firmei Verta-Tel, care executa lucrari de deviere a conductelor în zona Romancierilor.

Primele verificari au aratat ca firma Verta-Tel are avizele la zi. În schimb, ei vor plati repararea tevii distruse. Un inginer constructor a explicat, pentru EVZ, ca în cazul incendiului din Drumul Taberei, „Dorel” poate fi nevinovat. „Planurile de subteran, care sunt de acum 15 – 20 de ani, au fost facute pe repede- înainte. Am întâlnit multe cazuri în care ce era dedesubt nu corespundea cu hârtia. Si nu e vina lui”, a spus inginerul, care a mai precizat ca s-a mai confruntat si cu situatia în care planurile au fost pierdute, fiind de negasit, muncitorii fiind nevoiti sa sape „la ghici” si sa se expuna unor pericole de explozie a conductelor de gaz.

Nu corespund planurile

Si Gabriel Sburlan, directorul Metrorex, a confirmat acest lucru. „Se efectuau lucrari pentru devierea apei si se pare ca a fost fisurata o conducta de gaze, care nu se afla în planurile de sistematizare„, a spus Sburlan.

Ionela Savescu, Evz.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie