Ecaterina Andronescu: Clasa zero se intoarce la gradinita

 

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca autoritatile au întâmpinat foarte multe dificultati în amenajarea claselor pregatitoare, sustinând ca dupa primul semestru se va face o evaluare în care va fi luata în considerare întoarcerea clasei zero la gradinita.

Ecaterina Andronescu, Foto: realitatea.net

O declaratie similara a facut si premierul Victor Ponta, care a participat la deschiderea noului an scolar la Colegiul National „Spiru Haret” din Târgu-Jiu.

Ecaterina Andronescu a afirmat, luni, la Târgu-Jiu, ca eforturile pentru amenajarea claselor pregatitoare au fost „extraordinare”, întrucât în urma cu doua-trei luni „nu exista absolut nimic”.

Anul scolar a început cu preocuparile noastre pentru clasa pregatitoare. În urma cu doua-trei luni nu exista absolut nimic, nici bani, nici lucrarile demarate pentru ca anul scolar sa poata sa înceapa. De aceea eforturile au fost extraordinare si din partea Guvernului, care a asigurat resursele, si a celor care trebuia sa pregateasca aceasta clasa pregatitoare. Niciun inspector nu a fost în concediu, a fost primul mesaj pe care l-am transmis. La fel si directorii de scoala. Acum sunt bucuroasa sa anunt ca clasa pregatitoare începe în conditii normale, toate cadrele sunt calificate, sunt titulare, dar si cei care suplinesc sunt cadre didactice calificate„, a spus Andronescu.

Ea a precizat ca au fost desfiintate laboratoare de chimie sau fizica din scoli sau au fost divizate sali de sport pentru a face loc claselor pregatitoare.

Mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie