Care sunt investitorii care au depus oferte pentru Oltchim

 

Titlurile combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) înregistrau în jurul orei 11:20 un avans de 10% pe al doilea rulaj din piata, de 104.600 de lei, în contextul în care la ora 12:00 expira termenul la care investitorii interesati pot depune ofertele pentru licitatia de vânzare a companiei.

Pâna la aceasta ora doar Stefan Vuza, proprietarul grupului Servicii Comerciale Române (SCR) a depus oferta pentru privatizarea Oltchim însa reprezentantii grupului nemtesc PCC, actionarul minoritar al Oltchim erau prezenti la sediul Ministerului Economiei si se pregateau sa intre.

Reprezentantii statului au fost foarte retinuti în a furniza informatii cu privire la investitorii care au achizitionat caietele de sarcini pentru privatizarea Oltchim, cunoscându-se doar ca în general este vorba de invesititorii care au participat si la prima etapa de privatizare a companiei, printre care se mai numara grupul rusesc TISE, în actionariatul caruia se afla gigantul Gazprom si proprietarul unei mici firme de constructii.

Cu patru minute înainte de expirarea termenului limita de depunere a ofertelor la sediul Ministerului Economiei si-a facut aparitia Dan Diaconescu.

„O sa câstigam sigur, o sa vedeti”, a fost declaratia lui Diaconescu.

El a venit la Ministerul Economiei cu Rolls Royce-ul personal.

Între timp Wojciech Zaremba, reprezentantul pentru Romania al PCC SE, a intrat si el pentru a depune oferta din partea grupului german pentru Oltchim.

La ora 12:00, când a expirat termenul limita pentru depunerea ofertelor de privatizare, actiunile Oltchim au fost suspendate de la tranzactionare.

Adrian Cojocar, Andrei Chirileasa, ZF.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie