Millennium Building Development a castigat procesul. Cathedral Plaza ramane

 

Millennium Building Development, dezvoltatorul Cathedral Plaza, saluta decizia magistratilor Judecatoriei Sectorului 1 care au respins vineri, ca neîntemeiata, cererea reprezentantilor catedralei ‘Sf. Iosif’ de demolare a Cathedral Plaza, precizeaza într-un comunicat transmis, vineri, Agerpres, compania mentionata.

Robert Rosu, avocat asociat la Tuca, Zbarcea si Asociatii

„Sentinta Judecatoriei Sectorului 1 este o dovada de normalitate, care subliniaza lipsa de temei legal a unei actiuni precum demolarea Cathedral Plaza. Demersurile pentru salvgardarea acestei investitii majore, întreprinse de Millennium Building Development în conditii de deplina legalitate si transparenta, continua, fie ca ele se refera la respingerea în instanta a cererilor reprezentantilor lacasului de cult din vecinatate, fie la desfasurarea si finalizarea procedurilor de regularizare a cladirii din punct de vedere urbanistic„, a declarat Robert Rosu, avocat asociat la Tuca, Zbârcea & Asociatii, firma care reprezinta în instanta compania Millennium Building Development.

Judecatoria Sectorului 1 s-a pronuntat vineri în dosarul nr. 42201- 299- 2010, respingând „ca neîntemeiata” actiunea formulata de reprezentantii lacasului de cult din vecinatatea Cathedral Plaza împotriva Millennium Building Development. În plus, instanta a obligat reclamanta sa plateasca pârâtei suma de 10.000 de lei reprezentând cheltuieli de judecata.

Millennium Building Development va continua sa faca toate demersurile legale necesare pentru a împiedica actiunile reprezentantilor Catedralei „Sf. Iosif” privind demolarea cladirii Cathedral Plaza, actiuni ce nu au niciun suport legal si care ar crea un imens prejudiciu Bucurestiului si cetatenilor Capitalei.

Compania aminteste ca reprezentantii lacasului de cult aflat în vecinatatea Cathedral Plaza si-au dat initial acordul pentru constructia cladirii, o investitie de 60 de milioane de euro care pune în valoare lacasul de cult si creeaza un spatiu de întâlnire în piateta pentru enoriasi.

Într-un comunicat transmis, joi Agerpres, de Biroul de presa al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, purtatorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, Pr. Francisc Dobos, afirma, joi, ca edificiul ilegal Cathedral Plaza trebuie sa dispara din peisajul urbanistic al Capitalei din cauza periculozitatii sale.

Edificiul ilegal Cathedral Plaza trebuie sa dispara din peisajul urbanistic al Capitalei pentru faptul ca nu exista din punct de vedere juridic si este periculos pentru vecinatati si vietile bucurestenilor, fiindca a fost ridicat în graba, folosindu-se materiale de calitate inferioara fata de ceea ce prevedea caietul de sarcini si nu au existat lucrari de conservare în cei doi ani de suspendare a autorizatiei, fiind expus coroziunii si intemperiilor de tot felul, iar executia a avut multe lacune”, preciza Pr. Francisc Dobos.

Litigiul cu Millennium Building Development a început în aprilie 2006, fiind stramutat de patru ori la cererea acestei firme si a fost solutionat în favoarea ARCB de Tribunalul Dâmbovita, iar apoi în favoarea firmei Millennium Building de Curtea de Apel Ploiesti.

Prin decizia irevocabila din 3 noiembrie 2010 a Curtii de Apel Suceava, lucrarile la Cathedral Plaza au fost declarate ilegale.

Ulterior, investitorii de la Millenium Building Development au declarat însa ca turnul de birouri nu va fi demolat pentru ca lucrarile au fost definitivate, au deja primii chiriasi si cladirea a intrat în circuitul civil.

În ianuarie 2012, Compania Millennium Building a dat în judecata România la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) în cazul deciziei Curtii de Apel Suceava care a avut ca efect anularea autorizatiei de constructie a „Cathedral Plaza”.

Agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie