Scad preturile caselor executate silit cu pâna la 50%, din lipsa cumparatorilor

 

Bancile si executorii judecatoresti au adoptat în luna septembrie o strategie de vânzari mai agresiva, în lipsa cumparatorilor, reducând în unele cazuri cu pâna la 50% preturile apartamentelor si caselor executate silit fata de valoarea solicitata initial.

Directorul comercial al portalului executari.com, Elena Puica, a precizat pentru Mediafax ca proprietatile au fost scoase la vânzare în luna iulie si, în absenta cumparatorilor, pretul a fost redus într-o prima faza cu 25% si apoi cu 50%.

Sunt acum la vânzare garsoniere la preturi spectaculoase, începând de la 3.400 de euro, în anumite orase mai mici din tara. Piata executarilor silite abunda în oferte imobiliare, de la terenuri si pâna la apartamente sau vile, dar cele mai bune preturi la ora actuala sunt în mod cert cele ale garsonierelor si apartamentelor„, a declarat Puica, într-un comunicat.

Astfel, potrivit datelor publicate pe portal, o garsoniera în Lupeni de 25 de metri patrati costa 3.400 de euro, iar o garsoniera de 22 de metri patrati în Buzau poate fi achiziþionata cu 5.000 de euro.

Un apartament cu doua camere de 48 metri patrati în Buftea este scos la licitatie pentru suma de 26.000 de euro. În Bucuresti, un apartament cu doua camere pe Bulevardul Iuliu Maniu este evaluat la 39.000 de euro, în timp ce un altul, tot cu doua camere (61 metri patrati) si situat în aceeasi zona costa 46.000 de euro.

O casa în Bucuresti, din sectorul 5, este vânduta pentru suma de 37.000 de euro.

Avem pe site si cazuri de executari silite mai putin obisnuite. Unul este al unui apartament cu trei camere, 70 metri patrati, situat în Drumul Taberei Bucuresti, din care este scoasa la vânzare doar jumatate din suprafata în schimbul sumei de 33.000 de euro plus TVA”, a adaugat reprezentantul portalului.

În Cluj-Napoca, un apartament în vila, cu doua camere si cu o suprafata de 67 metri patrati, este licitat pentru 25.000 de euro, iar un apartament în Timisoara cu patru camere (87 metri patrati) este vândut pentru 47.000 de euro. Un apartament cu doua camere în Satu Mare (36,5 metri patrati), în cartierul Somes, costa 12.600 euro, în Arad o locuinta cu patru camere (115 metri patrati) este scoasa la vânzare pentru 27.000 de euro, iar în Botosani un apartament cu patru camere (83 metri patrati) este evaluat la 28.000 de euro.

Toate preturile nu includ TVA. Executari.com centralizeaza anunturile de bunuri executate silit de la banci, firme de leasing, agentii fiscale, executori judecatoresti si lichidatori.

Mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie