Rovana Plumb: Va fi depusa la Curtea de Apel o solicitare de anulare a acordului de mediu eliberat pentru mina Certej

 

Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, a afirmat, joi, 13 septembrie, la finalul întâlnirii programate cu Janez Potcnik, comisarul european pentru mediu, ca acordul de mediu dat exploatarii de aur de la Certej este ‘ilegal si nu respecta normele europene’.

Am semnat Ordinul prin care am cerut Comisiei de Disciplina sa faca cercetarea administrativa în ceea ce-i priveste pe toti cei care, din partea Ministerului Mediului sau ai Agentiei Regionale de Mediu, au facut parte din echipa care a condus la eliberarea acestui acord de mediu, un acord total ilegal si care nu respecta niciuna dintre prevederile despre am discutat astazi. Vreau sa-l asigur pe domnul comisar /Janez Potcnik, comisarul european pentru mediu, n.r./, dar în special pe cetatenii României, ca vom respecta normele si reglementarile europene, politicile europene, în beneficiul cetatenilor si al comunitatilor locale’, a afirmat ministrul Mediului.

Oficialul a adaugat ca, la începutul saptamânii viitoare, va fi depusa la Curtea de Apel o solicitare de anulare a acordului de mediu eliberat pentru mina Certej.

Financiarul.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie