Inca o firma a milionarului Georgica Cornu a intrat in insolventa

 

Dupa Izometal, care a intrat în insolventa la începutul anului, Georgica Cornu a cerut Judecatoriei Timisoara reorganizarea si pentru Confort SA, una din cele mai mari firme de constructii din zona de Vest

Greva spontana la C&C MH CONFORT, angajatii milionarului Georgica Cornu de la Drobeta Turnu Severin nu si-au primit salariile de doua luni

Vesti proaste pentru angajatii milionarului Georgica Cornu, care se confrunta cu probleme financiare grave. Acesta a fost nevoit sa dea afara pâna acum în jur de 600 de persoane, dar în perioada urmatoare vor ramâne fara un loc de munca înca aproape 700 de oameni.

Oamenii sunt nemultumiti, îi înteleg. Unii au salarii restante de o luna, altii de doua luni. Nu am ce sa fac, nu gasesc solutii. Daca vor sa protesteze, eu îi trimit la cei care îmi datoreaza bani”, a declarat Georgica Cornu.

Izometa se afla deja în insolventa, urmând ca si Confort SA, una din cele mai mari firme de constructii din zona de Vest, sa aibe aceeasi soarta, doasarul fiind pe rol la Judecatoria Timisoara.

Dupa Izometal si Confort vor urma si alte firme care intra în insolventa. Nu vedeti ce se întâmpla în economia româneasca? Nu e doar problema mea, toate firmele de constructii au probleme si cer insolventa. Am spus în 2008 ca daca Izometal si Confort vor intra în insolventa atunci va fi cu adevarat criza. În acest moment nu exista solutii, nu stie nimeni ce se întâmpla”, a mai declarat Georgica Cornu.

Acesta crede ca insolventa este singura solutie, în momentul actual, pentru a salva ce mai e de salvat.

În insolventa merge mai usor, esti mai protejat. Nu te poate da nimeni în judecata. Printre executori din Timisoara e deja un concurs: cine îl executa mai repede pe Cornu”, a declarat omul de afaceri.

Are de recuperat peste 270 de milioane lei

Milionarul are probleme si cu fondurile europene, neavând posibilitatea sa le finanteze. „Eu am trei proiecte europene pe care nu le pot duce. Probabil ca voi renunta si la ele. Doua proiecte sunt pe energie regenerabila, dar nu le pot duce”, a mai afirmat Cornu.

Georgica Cornu are de recuperat 170 de milioane de lei, plus înca 100 de milioane de lei penalizari. „Lucrez acum prin avocati, pentru a-i face pe oameni sa plateasca pentru lucrarile facute. Sunt pe rol câteva procese, acum am mai dat în judecata”, a spus Cornu.

 

Stefan Both, Adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie