Gheorghe Iaciu: Bursa trebuie descatusata prin eliminarea pragului de detinere la SIF-uri

 

Gheorghe Iaciu, proprietarul complexului comercial Doraly din Afumati si cel mai mare actionar al SIF Muntenia cu o participatie de 5% din actiuni, spune ca fara eliminarea pragului de detinere la SIF-uri nu va intra capital privat pe bursa si ca întreaga economie are de suferit.

Gheorghe Iaciu

Bursa trebuie descatusata prin eliminarea pragului de detinere la SIF-uri, pentru ca acest prag protejeaza actualele conduceri ale SIF-urilor de tragerea la raspundere din partea actionarilor atunci când se descopera ca activele sunt administrate defectuos. Bursa trebuie descatusata de praguri, altfel nu vom vedea capital privat pe bursa„, a spus Iaciu într-un interviu acordat ZF.

Cu o avere estimata la 60 mil. euro, Iaciu a investit circa 7 mil. euro pentru a cumpara 5% din capitalul SIF Muntenia, societate cu active în gestiune de peste un miliard de lei. El vrea sa se implice mai mult în administrarea SIF-ului, fiind nemultumit de actualul management. În vara acestui an, într-o AGA maraton de 33 de ore, Iaciu a reusit sa schimbe con­ducerea SIF-ului si sa îsi impuna proprii oameni.

Roxana Pricop, Zf.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie