Daniel Chitoiu se intilneste cu reprezentantii salariatilor Oltchim cu o zi inaintea deschiderii ofertelor de privatizare a combinatului

 

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, se va întâlni luni, 17 septembrie, cu reprezentantii salariatilor combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea iar discutiile dintre cele doua parti vor viza finantarea combinatului si detalii referitoare la procesul de privatizare.

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, s-a întâlnit, joi, cu reprezentantii salariatilor Oltchim, prefectul de Vâlcea, Mircea Nadolu, si primarul Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu.

Potrivit minutei semnate în urma acestei întâlniri, unul din punctele de discutie l-a reprezentat acordarea salariilor restante si a tuturor drepturilor salariale, reprezentând 70% lichidare pe luna iulie, sume care s-au achitat saptamâna aceasta, restul de 30% urmând a fi achitat pâna la data de 21 septembrie.

Reprezentantii salariatilor au solicitat ca, pâna la data de 17 septembrie, sa primeasca un raspuns cert referitor la finantare. Drept urmare, luni, 17 septembrie, va avea loc o întâlnire cu ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, pentru a li se oferi lamuriri în privinta acordarii finantarii si certitudini legate de procesul de privatizare, inclusiv numarul de firme care au depus, efectiv, oferta de cumparare’, se precizeaza în minuta remisa Agerpres de Ministerul Muncii.

Statul a vândut în total peste zece caiete de sarcini pentru licitatia de privatizare a Companiei Oltchim, a declarat miercuri, la un seminar financiar, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu.

Ofertele pentru privatizarea Oltchim se deschid în 18 septembrie.

Agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie