Radu Timis, proprietar al CrisTim: Ne-am construit fabricile în timpul boom-ului economic
Producatorul Gepeto din Constanta, CrisTim si Transavia se afla pe podiumul companiilor de pe piata locala a preparatelor din carne în functie de capacitatea de productie instalata a fabricilor, arata datele i Ministerului Agriculturii (MADR).
Capacitatile de productie ale primilor zece jucatori de pe aceasta piata acopera 260.000 de tone, cantitate suficienta pentru a acoperi un sfert din consumul intern din România.
Indicatorul arata o supradimensionare a capacitatilor de productie a jucatorilor de pe aceasta piata. Explicatia este ca fabricile au fost ridicate înainte de criza pe baza unor planuri de afaceri optimiste.
„Multe din fabrici sunt supradimensionate. Noi, producatorii, ne-am construit fabricile în timpul boom-ului economic. Am decis aceste dimensiuni cu gândul de a face fata la expansiunea retailerilor, dar si cu gândul la exporturi„, explica situatia Radu Timis, proprietar al CrisTim, unul din cei mai mari jucatori de pe piata, cu afaceri de 69 de milioane de euro anul trecut.
Consumul în scadere de trei ani a lovit puternic în afacerile procesatorilor de carne, astfel ca piata a coborît în acest interval de la 1 miliard de euro la 800 de milioane de euro la sfârsitul anului trecut.
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!