Turnul de birouri Sky Tower, va fi finalizat anul acesta

 

Turnul de birouri Sky Tower, aflat în proprietatea Raiffeisen Property International, a atins înaltimea maxima de 137 de metri de câteva saptamâni, iar acum se lucreaza la finisaje si la drumul de acces. Chiar daca receptia cladirii este programata pentru începutul anului viitor, lucrarile vor fi finalizate înca de anul acesta.

Sky Tower

Constructorii de la Strabag au ajuns cu finisajele interioare la etajul 24 dintr-un total de 37 câte are în total imobilul. Instalatiile si tubulaturile interioare sunt deja gata, fatata este completa – cu exceptia spatiilor care tin lifturile exterioare pentru muncitori si macaralele – subsolurile sunt terminate, canalizarea exterioara este si ea finalizata, iar luminile de pe fatada au fost montate si testate. Pe lânga finisajele interioare se mai lucreaza si la structura de drum din incinta proiectului.

Proprietarii cladirii au desemnat deja si un agent de închiriere pentru spatiile ramase disponibile, dupa ce  angajatii Raiffeisen Bank vor ocupa sase etaje din turnul de birouri. CBRE România cauta în acest moment chiriasi pentru circa 35.000 mp, din totalul de 41.200 mp închiriabili cât are Sky Tower.

Imobilul a înghitit 50.000 de metri cubi de beton, 8.300 de tone de otel si 17.250 mp de fatade. Cu tot betonul folosit în cladire s-ar putea construi 400 de case de dimensiuni medii, iar barele de otel puse cap la cap ar ajunge la o lungime de 4.453 kilometri. Sky Tower are cinci etaje subterane cu câte 5.393 mp fiecare, pe o adâncime de 60 de metri. Practic, echivalentul a 40% din înaltimea cladirii este „în pamânt“, ceea ce va permite parcarea a 500 de masini în subsol. Cladirea va fi deservita de zece lifturi pentru persoane, plus doua utilitare, ce vor circula prin mijlocul turnului.

Urzica Alexandru, Capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie