Mona Pivniceru a discutat problema controlului constitutionalitatii ex ante al actelor normative cu membrii delegatiei Comisiei de la Venetia

 

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, si expertii Comisiei de la Venetia au discutat marti despre organizarea sistemului judiciar român si controlul constitutionalitatii ex ante al actelor normative.

Potrivit unui comunicat al MJ transmis AGERPRES, Mona Pivniceru a avut marti o întrevedere cu delegatia Comisiei Europene pentru Democratie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Venetia), care efectueaza o vizita la Bucuresti, la invitatia Guvernului României, în pregatirea Opiniei solicitate în luna iulie de secretarul general al Consiliului Europei si de prim-ministrul român.

În dialogul cu membrii delegatiei, au fost aduse în discutie subiecte legate de organizarea si functionarea sistemului judiciar român, procesul de legiferare, precum si problema controlului constitutionalitatii ex ante al actelor normative. Delegatia Comisiei de la Venetia a fost interesata de detalierea unor aspecte privind perceptia nevoii de modificare a Constitutiei si a legislatiei subsecvente în raport de evolutia realitatilor juridice din România„, se arata în comunicat.

La rândul sau, ministrul Justitiei a subliniat importanta rolului institutiilor fundamentale ale statului în bunul mers al societatii în general, reafirmând angajamentul Executivului în acest sens.

Comisia Europeana pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia) a fost înfiintata în 1990 printr-un Acord partial încheiat de 18 state membre ale Consiliului Europei, având rolul de organ consultativ al Consiliului Europei în probleme juridice.

Rolul Comisiei de la Venetia este de a elabora avize punctuale si rapoarte pe domeniile sale de competenta.
Agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie