Cardul National de Sanatate, instructiuni de folosire

 

De la 1 ianuarie 2013, pacientii nu vor mai nevoiti sa solicite caselor de asigurari adeverinte de asigurat, ca sa poata beneficia de asistenta medicala. Declarativ, cardul de sanatate vine sa simplifice si sa eficientizeze traseul pacientului la medic si accesul la asistenta medicala. Ramâne de vazut în ce masura va fi atins acest deziderat în practica.

Pe 10 septembrie, a fost publicata în Monitorul Oficial Hotarârea de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul national de asigurari sociale de sanatate. Pe cale de consecinta, de la aceasta data normele sunt în vigoare iar procesul de implementare a cardului a primit oficial unda verde sa demareze, cu etapele si termenele-limita prevazute în legislatia secundara.

Cardul national de sanatate era prevazut sa fie introdus înca din 2007, potrivit legii 95/2006 (legea Sanatatii, n.red). Începând cu anul 2010, am preluat initiativa pentru realizarea sa, spunea Lucian Duta la predarea mandatului de presedinte al Casei Nationale.

Atentie! Cardul national de sanatate e un document distinct de cardul european de sanatate si va putea fi folosit doar pe teritoriul tarii.

Cristina Somanescu, Economica.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie