Delegatia Comisiei de la Venetia s-a intilnit cu presedintele si vicepresedintele CSM

 

Presedintele si vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Alina Ghica si Oana Schmidt-Haineala, s-au întâlnit, luni, la sediul CSM, cu o delegatie de experti a Comisiei Europene pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia), condusa de Thomas Markert, seful Secretariatului Comisiei de la Venetia.

Alina Ghica

Discutiile au vizat aspecte privind recentele evolutii din România si consecintele acestora asupra sistemului judiciar. Expertii Comisiei au fost informati în legatura cu pozitia adoptata de Consiliul Superior al Magistraturii fata de unele ingerinte ale politicului la adresa autoritatii judecatoresti”, se arata într-un comunicat de presa al CSM.

De asemenea, au fost prezentate si prioritatile pe termen mediu ale Consiliului, în marja recomandarilor adresate României în Raportul de progrese din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare si din perspectiva principiilor fundamentale ce guverneaza statul de drept si democratia, a precizat sursa citata.

O delegatie de experti ai Comisiei de la Venetia se afla luni si marti la Bucuresti. Conform Comisiei de la Venetia, vizita are loc în contextul pregatirii unei opinii privind situatia constitutionala din România si OUG care amendeaza Legea Curtii Constitutionale si Legea referendumului.

Mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie